Tunnelma­tupa ja Patina-Sauna

 

Etsitkö erilaista ja mieleenpainuvaa vuokratilaa Keski-Suomesta? Haukilammen Tunnelmatupa on rento ja ainutlaatuinen juhla- ja saunatila, joka soveltuu pieniin juhliin, yritysten tiimipäiviin, työhyvinvointipäiviin tai vaikkapa saunailtaan ystävien kesken. 

Tunnelmatupa ja sen yhteydessä sijaitseva Patina-sauna sijaitsevat Hankasalmen Säkinmäellä, pienen järven rannalla upea luonnon ympäröimänä. Tämä vuokratila sopii sinulle, jolle luksusta ovat yksinkertaisuus, yksityisyys ja luonnonläheisyys. Voit keskittyä nauttimaan tuvan tunnelmasta, läheisten seurasta sekä kylpyvalmiin saunan löylyistä.

Tunnelmatupa tarjoaa ihanan miljöön virkistyspäiville, syntymäpäiville ja muille juhlille sekä kokoontumisille. Lisäpalveluna saatavilla ateriapalveluita, myös juhlavampia menukokonaisuuksia. 

Tunnelma­tupa

Viehättävä, harmaantunut Tunnelmatupa on nähnyt vuosisadan elettyä elämää.                                      Tunnelmatupa toimii tukikohtana maastoretkillämme, mutta toki tuvallakin voi pysytellä, lähiluonnon ympäröimänä. Tuvan vieressä sijaitsee nuotiopaikka Elämyskallio ja rannassa ihana Patina-Sauna.

Tämä 1800- luvun alkupuolella toiminut savutupa on kotoisin Markunmäestä, jolloin myös tilan asutus alkoi. Taloon rakennettiin myöhemmin lisää pituutta ja savutupien aika jäi taakse. ”Edistyksen” tuulet toivat tiilitalot maaseudulle ja vanha sai väistyä. Näin savutuvan puoleinen pääty rakentui nykyiseksi Haukilammen Tunnelmatuvaksi. Vuosikymmenet tupa palveli kesäloman viettäjiä läheltä ja kaukaa, kun omistajat ahkeroivat kesät maatalouspuuhissa ja karjanhoitotehtävissä. Nykyisin Tunnelmatupa on Luontovireen toiminnan sydän ja ryhmäretkien tukikohta sekä yksityistilaisuuksien pitopaikka. Tupa on Säkinmäen kylässä Hankasalmella Keski-Suomessa.

Patina-Sauna

Kun luontovire on löytynyt ja mieli virkeä, saa tunnelma nousta tuvan kattoon. Puhu porise, naura täysin palkein ja lyö leppeät löylyt pihapiirin Patina-Saunassa!

Patina-Sauna on ensisijoillaan Markunmäen pellon laidalla saanut toimia tuulimyllynä jo 1800 luvun puolella. Siellä on sopivana tuulisena päivänä jauhettu Uutisruista maittavan puuron aineksiksi. Aikojen muuttuessa tuulimyllyn hirret olivat oivat vilja-aitaksi. Kunnes 1960- luvulla seinähirret siirtyivät Haukilammen rannalle, tänne kallion kainaloon antamaan saunan suloiset löylyt harmaiden hirsien hämyssä matkalaisille ja työstä väsyneellekin.

Sauna ja tupa omassa rauhassa lammen rannalla.

Tupatunnelma – tuvan ja saunan vuokraus ryhmille 

 

TilatKoe ikimuistoinen yhteinen hetki Haukilammen Tunnelmatuvalla työporukan, kaveriporukan, juhlan tai merkkipäivän merkeissä.

Nauti tuvan tunnelmasta, lempeistä löylyistä Patina-saunan historiallisten hirsien hämyssä ja löylyjen välissä pulahda uimaan Haukilammen virkistävään veteen.

Vuokraukseen kuuluu Tunnelmatupa ja esilämmitetty Patina-sauna neljäksi tunniksi (puolipäivä varaus, kysy myös kokopäivävaraus). Myös tuvan läheisyydessä sijaitseva Elämyskallion ulkoruokailupaikka upeine järvinäköaloineen on vuokraajan käytössä. Lisäpalveluna myös toinen sauna.

VARAUSKYSELY Tupatunnelma ja sauna 

Tupaan mahtuu 20 hlöä ja saunaan kerrallaan noin 9 hlöä. Tupamökki 80 m2 pirtinpöytineen ja kiikkutuoleineen. Tilava tupa, erillinen kammari ja keittiö. Tupaa valaisee aurinkoenergia/akkuvalaistus. Lämmitys tulisijat ja takka antaa lämmön. Tilat valmiiksi lämmitettyinä. Ei juoksevaa vetää, juomavesi tuodaan asiakkaalle ja käyttövesi järvestä.  Ulkorakennuksessa eko-wc.

Patina-sauna on puulämmitteinen. Sauna on esilämmitetty ja pesuvedet saunan säiliöön on kannettu vuokraajalle valmiiksi. Vuokraaja hoitaa itse puiden lisäyksen saunomisen aikana.

Saunalla on pukeutumiskatos mutta viereisen Tunnelmatuvan erillinen kammari toimii myös saunan pukeutumistilana. Saunasta pääsee uimaan Haukilampeen.

Lisäpalveluna ryhmälle  maukas ruokailu; keitto- tai salaattilounas/iltapala tai kahvit. 
Yhteistyössä Elinan Eväät kanssa loihdimme pöytään myös juhlamenun tai menu toiveidesi mukaan.

Lyyrapuun laavu ryhmille

 

Lyyrapuu on nähtävä! Vietä syntymäpäivä tai tyhypäivä mieleenpainuvassa, erilaisessa ympäristössä. Lyyrapuun laavun voit varata ryhmäsi yksityiskäyttöön. Tarjoilut voit tilata valmiina LuontoVireeltä tai valmistaa itse nuotiolla.

Lyyrapuulta lähtee luontopolku, joka kiertää 2,3 kilometrin mittaisen lenkin. Lyyrapuun laavulle voi saapua myös Häähninmäeltä patikoiden tai maastopyöräillen 8 kilometrin pituisen reitin (ei reittikartassa).  Reittiohjeet Luontovireeltä, reitillä ei talvikunnossapitoa viimeisellä 3,5 km matkalla ennen laavua.

Lyyrapuun laavulla on nuotiopaikka ja oma puucee. Varusteluun kuuluvat polttopuut, kahvipannu, kattila, muurikka ja puuceessä wc-paperi.

Laavulla ulkoilupäivät ohjatusti tai  omatoimisesti ryhmälle. Reykeilyä, ruokailua.  Ryhmien on mahdollista tilata laavulle keittoruokailu tai iltapala hintaan 25 € / hlö (min 8 hlöä) sekä muita menuja sopimuksen mukaan. 

Ulkoilupäivä retkeilyyn meillä on monia upeita luontokohteita valittavana joissa nuotiopaikka eväshetkeen ja luonnosta nauttimiseen. 

Laavu ja luontopäivät ryhmille eivät sisällä saunomista ja Tunnelmatuvan käyttöä. 

KYSY TARJOUS  marjo@luontovire.fi