Tunnelma­tupa ja Patina-Sauna

Tunnelma­tupa

Viehättävä, harmaantunut Tunnelmatupa on nähnyt vuosisadan elettyä elämää.

Tunnelmatupa toimii tukikohtana maastoretkillämme, mutta toki tuvallakin voi pysytellä, lähiluonnon ympäröimänä. Tuvan vieressä sijaitsee nuotiopaikka Elämyskallio ja rannassa ihana Patina-Sauna.

 

Tämä 1800- luvun alkupuolella toiminut savutupa on kotoisin Markunmäestä, jolloin myös tilan asutus alkoi. Taloon rakennettiin myöhemmin lisää pituutta ja savutupien aika jäi taakse. ”Edistyksen” tuulet toivat tiilitalot maaseudulle ja vanha sai väistyä. Näin savutuvan puoleinen pääty rakentui nykyiseksi Haukilammen Tunnelmatuvaksi. Vuosikymmenet tupa palveli kesäloman viettäjiä läheltä ja kaukaa, kun omistajat ahkeroivat kesät maatalouspuuhissa ja karjanhoitotehtävissä. Nykyisin Tunnelmatupa on Luontovireen toiminnan sydän ja tukikohta.

Patina-Sauna

Kun luontovire on löytynyt ja mieli virkeä, saa tunnelma nousta tuvan kattoon. Puhu porise, naura täysin palkein ja lyö leppeät löylyt pihapiirin Patina-Saunassa! 

Patina-Sauna on ensisijoillaan Markunmäen pellon laidalla saanut toimia tuulimyllynä jo 1800 luvun puolella. Siellä on sopivana tuulisena päivänä jauhettu Uutisruista maittavan puuron aineksiksi. Aikojen muuttuessa tuulimyllyn hirret olivat oivat vilja-aitaksi. Kunnes 1960- luvulla seinähirret siirtyivät Haukilammen rannalle, tänne kallion kainaloon antamaan Saunan suloiset löylyt harmaiden hirsien hämyssä matkalaisille ja työstä väsyneellekin.

 

Tupatuotteet 6-20 henkilölle

Haukilammen Tunnelmatupa kartalla (linkki Google mapsiin)

Tupa­tunnelmaa, kesto 4h

Tupatunnelmaa, omatoimista lähiluonnon aistimista, kevyt ruokailu ja kahvit tuvassa tai elämyskallion rantanuotiolla. Tupa on vapaassa käytössä vuokrauksen ajan.

Ryhmän koko 6  on henkilöä, hinta on 49€/henkilö /(hinta sisältää alv:n)

Sisältää: tilan käyttö, keittoruoka tai salaattiateria/iltapala (kauden salaatti, suolainen piirakka) ja kahvit, herkku.

Lyyrapuun laavu ryhmille

Lyyrapuu on nähtävä! Vietä syntymäpäivä tai tyhypäivä mieleenpainuvassa, erilaisessa ympäristössä. Lyyrapuun laavun voit varata ryhmäsi yksityiskäyttöön. Tarjoilut voit tilata valmiina LuontoVireeltä tai valmistaa itse nuotiolla.

Lyyrapuulta lähtee luontopolku, joka kiertää 2,3 kilometrin mittaisen lenkin. Lyyrapuun laavulle voi saapua myös Häähninmäeltä patikoiden tai maastopyöräillen 8 kilometrin pituisen reitin.

Lyyrapuun laavulla on nuotiopaikka ja oma puucee. Varusteluun kuuluvat polttopuut, kahvipannu, kattila, muurikka ja puuceessä wc-paperi.

Laavun vuokra 40 € / päivä. Ryhmien on mahdollista tilata laavulle myös keittoruokailu tai iltapala hintaan 25 € / hlö (min 8 hlöä).

Tupa­tunnelmaa ja löylyt Patina-Saunalla, kesto 4h

Tupatunnelmaa, omaehtoista luonnon aistimista, löylyt Patina-Saunalla, kevyt ruokailu ja kahvit. Tupa on vapaassa käytössä vuokrauksen ajan.

 

Ryhmän minimikoko on 6 henkilöä, tuvan hinta on 69€/hlö (hinta sisältää alv:n)

Sisältää: tuvan käyttö, keittoruoka tai iltapala (kauden salaatti ,suolainen piirakka) ja kahvit, valmiiksi lämmitetty Patina-Sauna

 

 

 

 

Tunnelmatupa ja Patina-sauna sisältyvät myös ryhmien Luontoretkien hintaan.

Kuva­galleria

Kuvia tuvasta