FB kirjoitus 19.6-23

Tämän tilin takana häärää ja touhuaa Marjo. Ajattelin kertoa jotain itsestäni. Hyvää kertausta jo pitempään tiliäni seuranneille ja kenties ihan uutta tuoreille kanssakulkijoille. Tervetuloa mukaan.

Olen syntynyt, kasvanut ja kasvattanut perheeni täällä kotikylälläni Säkinmäellä Hankasalmella. Nuorena kun minun oli vaikea tietää mikä minusta tulee isona, kesken lopetettuja kouluja, töitä ja pakoa kotikylästä. Kunnes naapurin poika sai sydämmeni läpättämään niin että huomasin tulleeni emännäksi lihakarjatilalle. Hienoa upeaa aikaa kun tehtiin töitä yhdessä. Maailma ympärillämme muuttui vinhaa vauhtia, lapset kun ottivat jo omille jaloilleen tai katsoivat pienempiään suuntasin minäkin ansioon maailman ”toreille”. Käyden huilaamassa ja voimia keräämässä metsäkävelyillä jotta jaksaisin viedä arkeani eteenpäin. (Kuuntele tarinani) Siellä myynninedistäjän hommissa vierähti 15 vuotta. Ja kun reissuhomma väsytti ja kyllästyttikin. Niin matkoilla muhi ajatus, mitäpä jos alkaisi rakkaasta luontoliikunta harrastuksesta rakentamaan itsellensä työn. Tilatkin toimintaan olisi valmiina, hieno mökkimiljöö, rantaa ja upeaa luontoa.

Siitä se lähti, pussi päässä hyppy tuntemattomaan kun ilmottauduin Retkelle messuille esittäytymään omalle osastolle nimellä Haukilammen Tunnelmatupa. Ai että se oli pelottava hyppy, vaikka järki sanoi että et sinä mistään putoa minä otan kiinni ja ei tule edes mustelmaa jos putoat. Into voitti kuitenkin pelon. Niin minusta tuli yrittäjä (olin jo entuudestaan) ja luontoonopastaja. Tunnustan, itse oppinut ja en ylpeile luontotiedoillani vaan haluan välittää hienoja jokaiselle omakohtaisia luontokokemuksia retkilläni.

Mutta kuinkas sitten kävikään. Tilauksia työhyvinvointipäiviksi olin muutamia kalenterissa eka keväälle mutta silloin tuli korona. Tilaukset peruuntuivat, mutta ajattelin että voinhan tehdä vanhaa työtäni vaan jäipä kahvikuppi pysähtyneenä ilmaan kun tajusin että eihän niitäkään töitä ole.

Kaikesta selviää paremmin tai huonomin. Selviää kuitenkin. Pää ei alkanut lepäämään vaikka fyysinen työ meni. Joskus kauan aikaisemmin kylväytynyt siemen Vuorimajasta alkoi itää ja aloimme mieheni kanssa viedä asiantuntijoiden avulla suunnitelmaa eteenpäin. Oli innoittava projekti. Ja se jatkuu..

Syntyi Metsämajoite. Ja nyt reilun kuukauden on viety Lumous-metsämajoite konseptia eteenpäin. Se on luonnossa järven rannalla omassa rauhassa oleva majottumispaikka. Tuo hyvän lisän jo olemassa oleville palveluille.

Haukilammen Tunnelmatupa on edelleen toiminnan tukikohta jonne kokoonnutaan virkistymään ja rentoutumaan ryhmän kanssa. Täältä suuntaamme myös ryhmien kanssa upeille lähiluontoretkille. Tuvalla voi myös majoittua ja viettää kesälomaa.

Persoonana olen iloinen, huumorintajuinen. Sellainen ikiliikkuja ja ystävän sanoma Sisu- Marjo. Pidän todella paljon asiakaskohtaamisista ja olen seurallinen, monesti tuntuukin että asiakkaat ovat vanhoja tuttuja! Voin kertoa myös että matka ei ole ollut helppo tähän hetkeen mutta nyt tuntuu mukavalle.

Elämään kuuluu koko kirjo myös yksinyrittäjällä. Lähellä asuvien vanhempien sairastuminen ja heidän pois meno. Aika ja voimat ei joka hetki riittänyt kaikkeen.

Voimia antoi perhe, ihanat mummon mussukat ja rakkaat ystävät. Kiitos teille kaikille kun olette kulkeneet rinnalla vaikeina ja upeina hetkinä. Tämä kevät ja kesä on ollut upeaa ja antanut uskoa eteenpäin valitsemallani intohimontiellä. Elämä on tässä ja nyt tarkoitettu elettäväksi ❤ olen nauttinut tänään auringosta, tehnyt toimisto hommia rannalla ja lapioinut soraa ja taas uinut 😍😊🙋🏼‍♀️

Ja todenut Lumouksen todella kivaksi paikaksi, ehkä olen jäävi sanomaan mutta sanon sen silti 🤭

Terveisin rakkaudesta tuottaa elämyksiä

Marjo

Ja anteeksi varmasti muutama 😉 virotusvirhe

Kuva Lumouksen saunan eli Aurinkosaunan kuistilta tältä aamulta.